893834656-images6.jpg

Rozsądne jedzenie pomaga spalać kalorie

Nie odchudzaj się na siłę

Trzeba
jeść, aby redukować
zbędne kilogramy. Jednak odchudzać się
{trzeba|należy| rozsądnie. Białko przyspiesza
metabolizm aż o 25 procent. Białko należy włączać do śniadania, obiadu oraz kolacji.
Źródłami białka są kurze jaja, mięso, produkty z mleka.
Najkorzystniej serwować
wspólnie białka zwierzęce oraz roślinne.
Niezbędne są też tłuszcze. Nie przybiera się na wadze od tłuszczu, lecz wtedy, gdy
konsumujemy zbyt wiele kalorii.
Tłuszcz można jeść w
limitowanych ilościach – oliwa z oliwek,
olej lniany, kukurydziany, sojowy, rzepakowy są konieczne w planie
żywienia. Tłuszcze dają aż 30 procent energii, a
zatem należy konsumować prawie 70 gramów
tłuszczu dziennie. Tłuszcze dają sytość oraz ograniczają glukozę we krwi. Kaszadaje
sytość, ale nie tuczy. Możnaspożyć
6-7 łyżek kaszy regularnie i na pewno nie
przybędzie nam kilogramów. Dwie cząstki owoców przydadzą się w planie żywienia, ale nie wolno konsumować
winogron, bananów, śliwek – te owoce mają mnóstwto cukru. Można jeść jabłka, truskawki,
pomarańcze, maliny, porzeczki, agrest. Owoce zjada się po
posiłku, na deser, wtedy
idealnie się trawią i są niezwykle zdrowe. Po godzinie 18.00 nie powinno
się zjadać owoców, bo nie strawi się
ich przed snem. Około 40 gramów błonnika
codziennie powinna zjeść
każda pani, aby
dobrze
spalić oraz przyspieszyć
przemianę materii.
Najlepsze jedzenie
oraz sytość umożliwiają zrzucanie kilogramów
w sposób błyskawiczny. Dlatego trzeba
przygotować racjonalne gubienie
kilogramów.

 tabletki odchudzajace bez kofeiny

tabletki na odchudzanie w okresie menopauzy